Кличка нагородили "за розвиток демократії в Україні" і Майдан


Мер Києва Віталій Кличко став лауреатом премії M100 Media Award.

Як повідомляє сайт Київської адміністрації, на офіційному сайті премії відзначається, що журі вирішило нагородити Кличка за "вагомий внесок у розвиток демократичного руху в Україні і зусилля щодо мирного вирішення конфліктних ситуації та недопущення силового протистояння під час подій на Майдан".

За словами голови оргкомітету M100 Media Award Яни Якобса, в акціях протесту на Майдані Кличко зіграв важливу національну та міжнародну роль.

"Його внесок в мирне проведення демонстрацій не можна недооцінювати. Він є найбільш відомим представником опозиції, з яким асоціюється революційний Майдан як у Києві, так і на Заході. І він зміг привернути увагу всього світу до подій на Майдані", - йдеться в заяві Якобса.

Як відомо, премія M100 Media Award вручається у Німеччині з 2005 року. Вона присуджується за внесок у розвиток демократії і боротьбу за свободу слова та права людини.

До складу журі входять впливові шеф-редактори, директори и видавці німецьких ЗМІ.  

Вручення премії відбувається в рамках щорічної конференції, на якій обговорюються проблеми сучасних медіа. Цього року церемонія вручення відбудеться 12 вересня у Потсдамі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ