Депутати Київради розказали, як на комісіях дерибанять бюджетні гроші



Фото thekievtimes.ua

На засіданні Бюджетної комісії Київради намагалися протягти проект рішення про виділення 10 мільйонів гривень КО "Київзленбуд".

Про це у Facebook написав депутат від "Самопомочі" Максим Гапчук.

За його словами, у КМДА одночасно проводилось мінімум 5 комісій.

"Мабуть, була якась "відпрацьована практика" до цього, щоб одні й ті ж питання (проекти рішень Київради) подавалися в різні комісії в ОДИН і той же час і день. А що, дуже зручно на одній комісії посилатися на іншу "мовляв, інша комісія вже рішення прийняла і ви підтримайте", - додав Гапчук.

За його словами, окремої уваги заслуговують питання, які пов'язані з діяльністю комунальних підприємств.

"На кожному засіданні бюджетної комісії розглядаються питання того чи іншого КП. Усі питання дуже конкретні "Дайте грошей"! Так було і на цей раз з "Київзеленбудом". Дайте 10 мільйонів гривень", - написав депутат.

Він додав, що на просте питання, на що потрібні гроші, керівник не знав, що відповісти.

"Мабуть, вони не звикли чути такі питання. Розрахунки та обґрунтування (які обов'язково мають подаватися і узгоджуватися) на департамент фінансів КМДА теж не надали! Довелося директору на ходу називати "по пам'яті" що потрібно, і він згадує слово "ФОП" і заборгованість і 3 мільйони гривень. Бюджетна комісія відразу ж пропонує проголосувати лише за 3 мільйони. Директор КП каже "згоден"", - обурився Гапчук.

"Тобто за 5 хв 7 мільйонів ​​залишилися в бюджеті Києва. Погодьтеся, щось тут не правильно!", - додав він.

Скриншот з ФБ Гапчука 

Те, що на комісії намагалися протягти рішення про виділення 10 мільйонів підтвердив і інший депутат від "Самопомочі" Сергій Гусовський. Але він був присутній на комісії з питань власності.

"За п'ять (5) хвилин до початку засідання з'являється проект рішення Київради (тобто, ми повинні його узгодити) про, цитую, "Припинення діяльності деяких комунальних підприємств". І там всередині, крім всякої юридично-технічної жуйки, є скромна пропозиція про збільшення статутного фонду "Київзеленбуду" на 10 мільйонів гривень за рахунок бюджету", - написав Гусовський у Facebook.

"На питання "а чому не 20 мільйонів?" отримую невиразне бурмотіння про те, що бюджетна комісія вже погодила виділення цих грошей", - написав Гусовський.

Він додав, що згодом поговорив з Гапчуком і з’ясував, що комісію з питань власності обманули, бо бюджетна комісія підтримала виділення лише 3 мільйонів.

Скриншот з ФБ Гусовського

"Розуміючи, що цей проект рішення все одно буде обговорюватися на пленарному засіданні Київради, пропоную не голосувати за цей пункт рішення. Комісія одноголосно підтримує", - підсумував Гусовський.

Проект рішення депутати отримали вже на засіданні комісії

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ