Прокуратура вимагає у Кличка звільнити керівника Володимирського ринку


Прокуратура Голосіївського району звернулася до мера Києва Віталія Кличка з вимогою звільнити керівництво Володимирського ринку.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на постанову прокуратури.

Згідно з документом, у ході перевірок, крім інших порушень, прокуратура виявила, що директор ринку Лариса Ярошевич (призначена на посаду ще в жовтні 2006 року при голові Леоніді Черновецькому) порушила закон і видала своєму заступнику Ігорю Семиженку довіреність з правом підпису договорів від імені підприємства.

При цьому варто зазначити, що таким правом, відповідно до закону та статуту підприємства, володіє лише директор ринку, тобто, сама Ярошевич.

Надалі, за даними прокуратури, Семиженко всупереч закону укладав договори оренди без погодження з КМДА, без винесення на сесію міської ради і без проведення оцінки.

"Упродовж 2011-2014 років укладав договори оренди з різними підприємцями, що спричинило недонадходження на рахунки КП "Володимирський ринок" 1,234 мільйона гривень, а також ненадходження до бюджету Києва 50% від суми надходжень від оренди площ ринку – ще 970 тисяч гривень", - йдеться в постанові.

Голосіївське райуправління міліції за цим фактом навіть зареєструвало кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ