Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53c6a5d5ec43d/
Українська правда
Київ

Казюлькін передумав звільнятися з посади керівника метрополітену

16.07.2014  19:18

Екс-директор КП "Київський метрополітен" Руслан Казюлькін відкликав свою заяву про звільнення.

Про це повідомляє сайт столичної підземки.

У прес-службі відзначили, що звільнитися Казюлькіну запропонував сам мер Києва Віталій Кличко.

"Під час особистої зустрічі 2 липня з Віталієм Кличком очільнику метрополітену було запропоновано написати заяву на звільнення із займаної посади. Обґрунтуванням написання даної заяви була перевірка готовності до подальшої співпраці Казюлькіна з новим керівництвом міста", йдеться в повідомлені.

У метрополітені відзначили, що керівника було звільнено в порушення процедури.

Мовляв, відповідно до закону, прийняття і звільнення керівника із займаної посади має бути узгоджене з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту.

Крім того, звільнення  здійснюється міським головою за поданням директора Департаменту та погодженням із заступником голови Київської адміністрації. Але цього зроблено не було.

"Зважаючи на складну ситуацію, яка склалася в країні і на підприємстві, а також враховуючи трагічні події в Московському метрополітені, Казюлькін подав київському міському голові Віталію Кличку заяву про відкликання заяви про звільнення", - йдеться в повідомленні.

У метрополітені також додали, що трудовий колектив підземки "обурений діями Кличка, який звільнив" Казюлькіна  і пропонує "переглянути своє рішення стосовно звільнення".

"Руслан Казюлькін довів власний високий професіоналізм та вміння виважено й ефективно керувати стратегічно важливим для України підприємством", - йдеться в повідомленні.

Також на сайт метро опубліковане звернення профспілок комунального підприємства.

Зокрема, профспілки наголосили, що часті зміни керівників підземки "напряму впливають на морально-психологічний стан працівників та призводять до соціальної напруги в трудовому колективі, що негативно впливає на стан безпеки руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів".  

Як відомо, Кличко звільнив директора КП "Київський метрополітен" Руслана Казюлькіна на підставі його заяви та ще трьох інших керівників комунальних підприємств. 

Раніше Кличко заявив, що київська влада готує кадрові перестановки в комунальних підприємствах столиці, і низка керівників вже написали заяви про звільнення.

Казюлькін очолив комунальне підприємство "Київський метрополітен" 16 травня 2014 року. Співрозмовники "Української правди" в столичному метрополітені називали Казюлькіна "смотрящим", приставленим на підприємство за режиму Януковича.

Також подейкували, що у метро планують провернути аферу з системою автоматизованого проходу пасажирів.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.