У бюджеті Києва дірка у 2 мільярди


Бюджетна дірка столиці становить близько 2 мільярдів гривень.

До такого висновку дійшла профільна комісія Київради, заслухавши попередню інформацію за підсумками півріччя, повідомляє 5 канал.

За словами голови профільної комісії Київради Андрія Страннікова, це результат завищених доходів, які минула столична влада намагалася отримати від податку на землю.

Крім цього, з київської скарбниці планують вилучити 8 мільярдів гривень до державного бюджету. Ще понад 1 мільярд гривень у столиці можуть забрати у вигляді прямих вилучень.

"Ми маємо велику надію, що все ж таки нас Верховна Рада і уряд почують, і, можливо, не 50 відсотків, а 25 відсотків нам зможуть повертати назад або не вилучати із міського бюджету. І безумовно, це вже більше результат політичних домовленостей між Президентом і мером", - сказав Странніков.

Натомість, екс-голова столичної адміністрації Володимир Бондаренко заявив, що від вилучень постраждали так звані "захищені" статті столичного бюджету.

Це, зокрема, гроші на харчування дітей в дитячих садках, закупівлю підручників, а також роботу бюветів та світлофорів у місті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ