У торговельних центрах Києва шукають міни, відвідувачів евакуювали


Невідомий повідомив про мінування торгово-розважального центру "Ocean Plaza" у Києві.

Про це начальник прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Ольга Білик сказала "Українським новинам".

"Протягом години надійшло 2 повідомлення про мінування... Одне з них було з приводу ТРЦ Ocean Рlaza, інше – щодо будівельного гіпермаркету", - повідомила вона.

Із будівель евакуйовано людей, на місці працює слідчо-оперативна група.

Вживають заходи для встановлення особи того, хто дзвонив.

Кияни у соцмережах повідомляють, що в "Епіцентрі" на Григоренка евакуювали людей.

Крім того, очевидці повідомили "Українській правді" про евакуацію людей із торгівельного центру "Магелан" на Теремках.

За інформацією співробітників цього ТЦ, у приміщенні також шукають міну. У прес-службі київської міліції повідомили, що на місці вже працюють вибухотехніки та кінологи.

Київська міліція також повідомила: "О 12:40 в міліцію надійшла інформація, що приміщення одного з торгівельно-розважальних центрів на вулиці Горького заміновано. А в 13:03 від невідомого надійшло аналогічне повідомлення, що заміновано один з провідних гіпермаркетів з продажу будівельно-господарських товарів на вулиці Григоренка".

"Правоохоронці також отримали інформацію, що заміновано ще один столичний ТРЦ, розташований на проспекті Академіка Глушкова в Голосіївському районі Києва (Теремки – ред.)", - сказано у повідомленні УМВС у Києві.

"Наразі за вказаними адресами працюють спеціалісти вибухово-технічних служб, кінологи, працівники МНС, медики. Відомості внесено до Єдиного обліку столичних районних управлінь міліції. Триває подальша перевірка", - йдеться у ньому.

"Правоохоронці вживають усі необхідні заходи, спрямовані на встановлення особи, яка повідомила про замінування", - додає столична міліція.

Раніше неодноразово бували неправдиві повідомлення про мінування. Зокрема, 25 травня повідомили про мінування будинків Генеральної прокуратури, Верховного суду й Міністерства юстиції в Києві, які не підтвердилися.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ