Капремонт центру Києва потягне на 6-9 мільйонів



Фото 24tv.ua

За оцінками експертів, вартість ремонту центральних вулиць Києва оцінюється у 1,5 - 9 мільйонів гривень.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на гендиректора "Київавтодору"Володимира Жукова.

"Усе залежить від того, яке рішення буде прийнято. Ми вже провели точковий ремонт Хрещатика від вулиці Хмельницького до Прорізної. У центрі багато місць, де горіли покришки, - там постраждав асфальт. У цих місцях доведеться замінювати його плямами по 100-150 кв. м. Латковий ремонт дорожнього покриття обійдеться приблизно в 1,5 мільйони гривень", - сказав Жуков.

Водночас він додав, що якщо перекрити Хрещатик від Європейської до Бессарабської площі і повністю покласти новий асфальт, то це коштуватиме близько 9 мільйонів гривень.

"Крім того, на ремонт тротуарів буде потрібно 1,4 мільйона гривень. Ми використовуємо частину старих фемів, які стали знаряддям активістів, але в більшості це нова плитка (укладати нову вже почали)", - сказав Жуков.

За словами екс-голови КМДА Володимира Бондаренка, ремонт центру потягне на 6-7 мільйонів гривень. Це з урахуванням заміни знищених клумб, лавок, урн та інших об'єктів.

"Ми пропонували в пам'ять про "Небесну сотню"місця розібраних тротуарів замінити плиткою червоного кольору, щоб люди пам'ятали, де йшли вуличні бої, але феми мостять сірі. Можна їх пофарбувати", - сказав Бондаренко.

Тим часом активісти Майдану продовжують залишати центр міста. У неділю представники самооборони Майдану заявили, що згортають намети на площі і сюди зможуть прийти комунальники.

"Знаходитися на площі більше немає сенсу. Самооборона прийняла рішення про вихід з Майдану. У вихідні ми зняли більше 20 наметів, але нас зупинила сильна злива. З понеділка по середу ми плануємо, прибрати решту – 10-13 наметів і повністю вийти з Майдану", - сказав  керівник виконавчого комітету самооборони Майдану Данило Клех.

Він додав, що на Майдані залишаються люди, які не підкоряються їхньому штабові.

"Власне, щоб не асоціюватися з ними, ми і йдемо. Це – вільні сотні. У них – понад 60 наметів. Ми, до речі, плануємо взяти участь у відродженні головної площі країни. Будемо допомагати ремонту, як зможемо", - підсумував Клех.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ