Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53c28b7e14718/
Українська правда
Київ

Київ заборгував бюджетникам 60 мільйонів зарплати

13.07.2014  16:37


Станом на початок липня столична влада має близько 60 мільйонів гривень боргу з зарплати працівникам бюджетної сфери.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", повідомляє прес-центр мера.

"А це — 260 тисяч бюджетників, які, маючи невисокі доходи, залишилися без зарплати". - сказав Кличко.

Він додав, що через вилучення з бюджету Києва до держбюджету влада не має коштів на ці потреби.

"Сьогодні ми повинні невідкладно виплатити ці кошти. А виходить, що ми не можемо використовувати на першочергові потреби зароблені містом гроші", - сказав Кличко.

Мер зауважив, що неодноразово обговорював ситуацію з прем'єром і з міністром фінансів, зважаючи на те, що прогноз дефіциту у Києві становить 3 мільярди гривень.

"Ми розуміємо, що в країні важке економічне становище, але ще раз хочу підкреслити, що Київ теж знаходиться в непростій ситуації. Столиця катастрофічно потребує коштів. У бюджеті у нас навіть не нуль, а великі борги", - додав він.

Водночас, Кличко підкреслив, що у кожній установі сьогодні необхідна максимальна економія бюджетних коштів.

Мер Києва доручив бюджетній комісії Київради розглянути у стислі терміни всі бюджетні питання і винести відповідні рішення на розгляд Київради.

"Але, підкреслюю, уряд припинити практику вилучення коштів з бюджету столиці. Нам необхідно знаходити кошти для того, щоб не зупинити роботу міського господарства, щоб інфраструктура міста працювала, щоб були світло, газ, тепло, вода в будинках", - наголосив Кличко.

Київський міський голова також додав, що головне завдання для нього — наповнення бюджету, за рахунок виведення з "тіні" досить великої частини коштів, оптимізація роботи комунальних підприємств.

"Питання про повернення ПДФО — якщо не 100%, то хоча б частково — я буду піднімати постійно, тому що податки киян повинні залишатися в Києві", - підкреслив Кличко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.