Індило не міг померти від падіння у камері – повторна експертиза



Фото "Сегодня"

Загиблий у Шевченківському райвідділі міліції Києва студент Ігор Індило не міг отримати смертельну черепно-мозкову травму від падіння в камері.

Такими є висновки повторної судово-медичної експертизи тіла загиблого, які оголосила суддя Ірина Дігтяр на засіданні в п'ятницю, повідомляють "Українські новини".

"Жодне з падінь Індила у камері для затриманих за адмінпорушення не могло призвести до черепно-мозкової травми в зазначеному обсязі", - йдеться у висновках експертизи.

Така травма могла бути отримана внаслідок падіння тіла після отримання механічного прискорення, тобто удару в область обличчя.

При цьому, встановлено, що на момент перебування студента в райвідділі міліції відсоток алкоголю в його крові досягав 2,9 проміле.

Крім того, не встановлено, яким чином були нанесені травми загиблому на руках.

Смертоносні травми могли бути отримані Індилом тільки в момент перебування його в кімнаті у райвідділі, де крім нього знаходилися тільки дільничний і друг Олександр Хоменко.

Також експертиза встановила протиріччя в попередньому свідченні медичних експертів, що брали участь у справі Індила.

Згодом Діхтяр перенесла засідання на 10.00 12 серпняю

Як відомо, 27 листопада 2013 Деснянський райсуд Києва постановив провести повторну судово-медичну експертизу тіла Індила і оголосив перерву в судовому розгляді справи.

У травні 2010 року в Шевченківському райвідділі міліції Києва загинув 20-річний студент Ігор Індило через закритою черепно-мозкової травми, отриманої нібито через падіння на підлогу внаслідок непритомності.

Як відомо, у травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-рiчний студент Індило.

У міліції заявили, що студент помер він падіння на підлогу внаслідок непритомності. 

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, засудивши його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Міліціонера також позбавили права упродовж двох років обіймати посади в правоохоронних органах i органах влади.

12 січня 2012 року адвокат Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду столиці.

При цьому адвокат висловив сподівання, що подану ним скаргу буде розглянуто упродовж найближчих трьох місяців разом із направленою наприкінці минулого року скаргою на рішення суду першої інстанції, яким було амністовано іншого співробітника міліції, що проходив у справі Індила - інспектора-чергового Сергія Коваленка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ