У зоопарку носорогу зроблять масаж, а яку подарують квіти


12 липня у столичному зоопарку вшанують тварин-довгожителів, яких сьогодні налічується більше 20 екземплярів.

Про це повідомляє Facebook-сторінка звіринцю.

"Кожен зоопарк пишається наявністю тварин, які пережили свій природний вік, оскільки це показник гарного догляду та знак якості їхнього життя. Список старожилів Київського зоопарку чималий", - відзначили у зоопарку.

Так, у київському звіринцю мешкає самка гіпопотама Бреста, якій вже виповнилося 55 років (тривалість життя цих тварин у природньому середовищі – до 50- років). Вона найстарійший гіпопотам України і занесена до книги рекордів .

Серед довгожителів  також 40-річний горила Тоні (у природі тривалість життя не більше 35 років), екзотичний птах-гігант 55-річний казуар Казік (у природі тривалість життя не більше 40 років), про якого ходять легенди, що це трофейний птах, який пам’ятає Гітлера.

Білий носоріг Тривога прожила уже 44 роки (у природі тривалість життя не більше 35 років), а 25-річний уссурійський білогрудий ведмідь Бона – при середній тривалості життя 20 років, вважається справжнім довгожителем.  

Шимпанзе Міксі цього року виповнилося 45 років (у природі тривалість життя до 40 років).

Звірів вшанують смачними стравами (казуара,бегемота і ведмедицю); квітковим букетом (яка), масажем (носорога); ароматним чаєм (шимпанзе та горили).

Усі заходи будуть проходити у супроводі екскурсовода. Пройтися стежкою тварин-довгожителів можна буде з 12:00 до 14:00. Зустріч біля центрального входу в зоопарк. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ