Київ піднявся у рейтингу найбільш привабливих міст для туристів



Фото credo-ua.org

Столиця України піднялася на 61-ту позицію зі 132 найбільш відвідуваних міст світу, і на 20-ю – серед європейських міст у Глобальному індексі міст.

Про це повідомляє УНІАН.

Роком раніше Київ займав 64-у позицію в світі і 21-у серед європейських міст за результатами дослідження Глобального індексу MasterCard.

За оцінками компанії, цього року столицю України відвідають 1 мільйон 789 тисяч іноземних туристів. У середньому за один візит у 2014 році турист в столиці витрачає близько $ 993.

У першу п'ятірку найбільш привабливих міст для туристів увійшли Лондон, який цього року відвідають 18,7 мільйона ​​іноземних туристів, а також Бангкок, який займав у минулому році перше місце у рейтингу, Париж, Сінгапур і Дубай.

Ці міста отримали популярність завдяки розвитку міжнародного туризму, інноваціям в комфортному пересуванні і великою кількістю ділових поїздок.

Глобальний індекс міст MasterCard оцінює міста за кількістю іноземних відвідувачів і обсягами їх витрат під час перебування в цих містах і дає прогнозовані показники на рік, засновані на даних за перші півроку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ