Житловий будинок на Оболоні перетворили на картинну галерею. ФОТО



Фасад житлового будинку по вулиці Героїв Дніпра, 20 перетворили на картинну галерею.

Тепер всі під'їзди будівлі прикрашають пейзажі в українському стилі, пише "Сегодня".

Будинок розмальовує художник-самоучка і житель сусіднього будинку Дмитро Домбровський, який два роки створював декорації в київському театрі оперети.

"У Києві мода на все українське, а я на прохання сусідів взявся за справу. Зараз закінчую чергове полотно на фасаді будинку. Це буде масштабна картина, розміром у 36 кв. м. На ній буде українське небо, ліс, озеро, соняшники і хати", - розповів Домбровський.

 

Картину він малював два тижні.

 Художник за роботою

"Можна було і за тиждень упоратися, але багато замовлень, я роблю їх паралельно. На фарбу мені виділили 1,5 тисячі гривень, малюю маслом", - сказав художник.

 

Місцеві жителі радіють, що тепер їхній будинок важко не помітити.

 
 

Як відомо, прикрашати двори, дороги і мости у столиці вже стало доброю традицією. Так, днями кияни перетворили занедбаний під'їзд на витвір мистецтва. До того, "повеселішав" міст на Одеській площі. Ще раніше активісти розфарбували сходи у Солом’янському парку.

 

Крім того, кияни пофарбували міст на Русанівці в кольори українського прапора, а паркан на вулиці Жилянській перетворився на поле соняшників під бакитним небом. 

До того біля КПІ студенти створили "патріотичні" лавки. А креативні мешканці 9-поверхівки у Солом’янському районі столиці "патріотично" утеплили свою квартиру. На стіні будинку з’явився величезний прапор України з гербом.

Також завдяки умілим рукам киян став патріотичним Московський  міст.

До того великий прапор з’явився на Оболонській набережній.

Ще раніше столичні мешканці взялися розфарбовувати під’їзди житлових будинків у патріотичному стилі.

Фото "Сегодня"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ