Клубу "Фазенда", на який здійснили нічний напад, поставили умови


Клуб "Фазенда" зможе і надалі працювати, якщо вирішить низку поставлених перед ним завдань.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Ілля Сагайдак.

За його словами, 9 липня відбувся круглий стіл щодо вирішення конфлікту навколо закладу за участю власників та представників клубу "Фазенда", лідера ініціативної групи мешканців вул. Воровського, яка скаржиться на заклад, представників КМДА та громадськості.

"Результатом цієї зустрічі є протокол, пункти якого мають бути втілені в життя найближчим часом", - зазначив Сагайдак.

Зокрема, від власник закладу повинен звернутися до СЕС на предмет перевірки рівня шуму в закладі, на вулиці та в квартирах жителів, а також вжити заходів для шумоізоляції будівлі.

У свою чергу райадміністрація звернеться, щоб перевірили всі інші заклади Львівської площі на предмет шуму, проведе благоустрій території, перевірить торгівлю та буде вживати заходи по очищенню парку від суб'єктів торгівлі, які можуть бути джерелом нічного порушення спокою.

Крім того, адміністрація надіслала факсограму на міліцію про встановлення нічного посту ППС в парку (також до чергування буде залучена громадськість, "Самооборона району" та "Нічна варта району").

Чергова перевірка закладу відбудеться у середині серпня.

"15 серпня 2014 року відбудеться виїзна комісія за участю громадськості, яка покликана дати оцінку змінам", - написав Сагайдак.

"Думаю, що інфраструктурно і операційно оптимізувавшись, заклад зможе існувати без нарікань від мешканців прилеглих будинків", - додав Сагайдак.  

Водночас він додав, що наразі ще немає результатів щодо білого порошку вилученого у клубі. 

Скриншот з Facebook Сагайдака 

Як відомо, на вихідних після скарги місцевої жительки, до клубу увірвалися представники ВБЕЗ (відділ боротьби з економічними злочинами) і, за словами співвласниці закладу, без документів, безцеремонно вилучили обладнання, виручку і всю продукцію.

Сагайдак під час нічого обшуку у клубі. Фото Liubov Lisichkina з Facebook

Сагайдак заявив, що в закладі нібито торгують наркотиками, більше того підсаджують на них дітей, і вказівка закрити заклад надійшла особисто від мера Віталія Кличка.

У свою чергу власники запевняють, що мають усі необхідні документи, що наркотиків у клубі немає (а вилучений порошок – насправді звичайний пісок), і що до закладу не пропускають людей молодших 18 років.

Згодом Сагайдак видалив усі повідомлення про рейд у "Фазенду" зі своєї сторінки Facebook, а ще пізніше попросив вибачення за "емоційні висловлювання".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ