У Києві здійснили напад на кафе-бар. Кличко дав наказ закрити?



Фото з ВК Фазенди

У Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співзасновник закладу Lena Zoo

Напад на кафе стався на вихідних. Правоохоронці провели обшук, вилучили гроші і обладанання та намагалися закрити заклад.

"Не знаю, чи варто це пов’язувати з політикою, новою владою, але подія вибила мене з колії. Відчуття, що я не в 2014, а в 90х. Відбулось рейдерське захоплення, по-іншому не назвеш, нашого сімейного бізнесу. Сім чи вісім осіб з ВБЕЗ (відділ боротьби з економічними злочинами) без документів, безцеремонно вилучили обладнання і виручку в @Burger Farm і всю продукцію в @Fazenda bar", - написала Lena Zoo.

Вона додала, що не знає, що робити, але вірить, що такі незаконні акти захоплення не повинні залишатися непоміченими і безкарними.

"Фазенда і Ферма мають документи і працюють легально. У будівлі є всі комунікації і нічого спільного з МАФами, що працюють елементарно без проточної води, ми не маємо", - додала співвласниця закладу.

Водночас, як повідомив на своїй сторінці Facebook перший заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Ілля Сагайдак, у закладі торгують наркотиками і продають алкоголь дітям. До того ж вказівку закрити заклад після скарг мешканців дав особисто мер Віталій Кличко.

"На вихідних здійснили нічну операцію по припиненню роботи закладу за адресою Воровського , 2-б, який є нічним розсадником наркоторгівлі, розпусти та свавілля. За словами мешканки, у колишній диспетчерській "Київпастрансу" відкрито торгують наркотиками, відбуваються постійні бійки, а найгірше, що аудиторія закладу – це діти та підлітки", - написав Сагайдак, який пізніше видалив усі записи зі своєї сторінки.

Запис зі сторінки Сагайдака. Він був видалений, однак Lena Zoo зберегла принскрин

"Батьки жаліються, що їх діти купують алкоголь у цьому закладі та підсаджуються на наркотики. Батьки прийшли до мене і принесли колективну скаргу. Ми відреагували миттєво і разом з міліцією та місцевими активістами зробили рейд до цього гадючника", - прозвітував про проведену роботу чиновник.

Однак Lena Zoo запевняє, що заклад працює для людей старших 18 років, і має офіційну політику – для людей , старших 21 року.

"У нас є всі ліцензії на алкоголь та інші документи для роботи. Жодних заборонених законом засобів ми не продаємо і не використовуємо. Ми проти наркотиків і завжди про це заявляємо. Те, що ви "знайшли", - яскравий приклад того,як ви працюєте і які у вас методи", - написала співвласниця закладу.

Вона додала, що власники кафе-бару готують скарги у прокуратуру, суд і міліцію.

Однак на це Сагайдак відповів, що політика закладу проти наркотиків "не працює".

"Більше того, це особисте завдання мера", - аргументував нічний напад на заклад чиновник.

 

Після переписки у соцмережі Сагайдак викликав на бесіду Lena Zoo, написав у Facebook Masi Nayyem.

А після бесіди вибачився "за емоційні висловлювання відвідувачам цього клубу, персоналу та власникам" і зазначив, що питанні "має бути знайдений компроміс".

 

Як відомо, днями група молодиків у балаклавах напала на гей-клуб "Помада", що у центрі столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ