В озеро Глинка можуть сповзти кілька житлових будинків – влада



Фото panoramio.com

Зсуви ґрунту на схилі озера Глинка можуть призвести до руйнації декількох будинків у Печерському районі столиці.

Про це повідомили у Печерській райдержадміністрації.

"Небезпеку викликає й те, що теплова труба "Київенерго", яка забезпечує теплом Печерський, Голосіївський та Шевченківський район проходить саме біля місця зсуву", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що станом на 4 липня "відстань між зсувом та тепломережею скоротилася до 6 метров, а до найближчих багатоповерхових будинків залишилося кілька десятків метрі"в.

 

"Зсув ґрунту може спровокувати  руйнування не лише тепломережі, а й інших розташованих поряд інженерних комунікацій  – газу, каналізації", - переконані у РДА.

Голова Печерської РДА Геннадій Кривошея відзначив, що має намір подати документи щодо виділення коштів на ці роботи на найближчу сесію Київради.

"Надіємося, що депутати терміново приймуть відповідне рішення, щоб попередити катастрофу" - зауважив чиновник.

Як відомо, ситуація на озері Глинка триває вже не один рік. Все почалося з того, що землю між будинками і озером продали під будівництво багатоповерхівки. Приватний інвестор вирубав зі схилу всі дерева. І вже за кілька місяців після вирубки почали падати перші шматки ґрунту. Мешканці прилеглих будинків почали писати скарги чиновникам.

За даними Печерської РДА, з моменту вирубки дерев перед будинками вже зникло двадцять метрів землі.

16 червня перший заступник голови КМДА Богдан Дубас заявив, що Батиєва гора і озеро Глінка опинилися на межі катастрофи – їм загрожує зсув. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ