"Марш рівності" у Києві скасували


Запланований на 5 липня "Марш рівності" не відбудеться.

Про це повідомляє сайт Київпрайду.  

За даними організаторів, участь у ході планували взяти близько 200 людей, однак міліція повідомила, що не може забезпечити охорону порядку.

"Марш Рівності - це правозахисна хода. Але ми змушені скасувати його проведення, оскільки почули від очільників столичної міліції, що вони не гарантуватимуть безпеку для людей, які вийдуть на Марш", - заявила співголова оргкомітету КиївПрайду2014 та лідерка столичної ЛГБТ-організації "Інсайт" Олена Шевченко.

Вона додала, що необґрунтовані ризики – не на часі, хоча в УКраїні є дискримінація.  

"Права та свободи людини мають бути забезпечені в Україні рівною мірою для всіх, без застережень і обмежень, у тому числі без розрізнення за ознаками сексуальної орієнтації чи ґендерної ідентичності. Для нової України права людини мають бути найвищою цінністю", - додала директорка Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Ми вважаємо, що відповідальність за це лежить на київській держадміністрації та київській міліції, які не розуміють, що принципи рівності та недискримінації повинні бути забезпечені кожному", — підсумувала керівниця української Коаліції з протидії дискримінації Ірина Федорович.

Як відомо, 5 липня люди нетрадиційної сексуальної орієнтації планували влаштувати Марш Рівності під гаслом  "Україна – єдина, і ми її частина" у Києві. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ