Новий Генплан Києва планують затвердити восени – Резніков


Секретар Київради Олексiй Резнiков прогнозує, що новий Генеральний план Києва буде затверджено восени.

Про це він заявив на брифінгу у п’ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднiшнiй день завершується розробка Генерального плану, вiн уже пройшов багато погоджень. Обiцяти точну дату я не готовий, але проведенi консультацiї свiдчать про те, що у нас є шанс у вереснi вийти на затвердження Генплану", - заявив Резніков.

За його словами, новий Генплан столицi розробляється вже багато рокiв.

"Його немає вже стiльки рокiв, i тому вiдбувається хаотична забудова, хаотична видача дозволiв. Позицiя наша зрозумiла – мінімум 30 рокiв наперед ми маємо знати, як розвиватиметься мiсто", - зазначив секретар Київради.

Резнiков наголосив, що Києву потрiбен Генплан, який буде "як конституцiя мiста, яка не дозволятиме будь-кому, навiть новому керiвнику, який прийде через 5-10 рокiв продавати землю, бо йому так захотiлося".

Вiн також заявив, що пiд час нинiшньої каденцiї Київради "жодного просто продажу землi, за що ми критикували наших попереднiх колег, не буде взагалi".

За словами Резнікова, у сферi землекористування Київрада буде передусiм продовжувати договори оренди, щоб забезпечити надходження вiд землi до мiського бюджету, а також оформляти передання землi у власнiсть громадянам, що подали вiдповiднi документи багато рокiв тому.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ