Підвищені тарифи не принесуть нам прибутку – Київводоканал


Нові тарифи на холодну воду не принесуть прибутку "Київводоканалу".

Про це під час круглого столу у четвер заявив голова правління товариства Андрій Білик, повідомляє прес-служба водоканалу.

"Прибутку підприємства у тарифі взагалі не закладено. Слід зазначити, що без зміни тарифу, враховуючи знос споруд та обладнання, "Київводоканал" був би змушений вже незабаром значно обмежити водопостачання, та існував ризик повної зупинки підприємства", – сказав Білик.

Водночас, за його словами, новий тариф повністю покриє витрати на приготування питної води та дозволять платити за електрику.

"Це важливо, адже "Київводоканал" – один з найбільших споживачів електроенергії – щомісячно на ці потреби необхідно близько 40 мільйонів гривень", - заявив голова правлінні товариства.

За словами Білика, кошти, отримані від нового тарифу підуть на підтримку в належному стані систем водопостачання та водовідведення з метою їхньої безперебійної роботи, а також на вдосконалення процесу підготовки питної води.

У водоканалі також зазначили, що розпочали процес підготовки до прямих договорів зі споживачами, але за один місяць "перейти з 80 тисяч абонентів до півтора мільйона неможливо".

Як відомо, з 1 липня холодна вода у столиці подорожчає на 130% (з 3,18 гривні до 7,46 гривні за кубометр).

Також з 1 липня подорожчають гаряча вода - більш ніж на 70% та квартплата - на 90%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ