На Святошино торгували тушонкою, яка призначалася для бійців АТО



Фото "Сегодня"

На ринку "Святошинський" затримали чоловіка і жінку, які впродовж двох днів продавали яловичу тушонку, що призначалася для українських солдатів на Сході.

Як пише "Сегодня" торговців тушонкою затримали місцеві продавці.

За словами продав чині Ніни Кожеми, у понеділок на ринку з’явилися чоловік і жінка. Вони ходили рядами з рюкзаком і пропонували тушонку, причому просили недорого – по 10 гривень за баночку (у магазині така коштує 18 гривень). Багато людей брали товар.

"Я поцікавилася, звідки тушонка. А почувши відповідь, просто жахнулася! Виявилося, вона для наших солдатів, які воюють в Донбасі. А вони її просто вкрали і вирішили продати, щоб грошей заробити!"- розповіла Кожема.

"Я влаштувала скандал, підключилися інші продавщиці. Спільно ми затримали цих торгашів і викликали самооборону району та міліцію", - додала вона.

За словами Світлани Серебрякової, яка торгувала тушонкою (її напарник ім'я називати не захотів), вони мали хороші наміри. Мовляв, гроші від продажу хотіли витратити на сигарети для бійців, які воюють на Сході.

"Ми самі активісти Майдану, з 28-ї сотні. Частина наших хлопців зараз борються на блокпостах в Луганській області, в батальйоні "Луганськ-1". Тушонку, сім тонн, на Майдан привезли меценати. Частину її ми відправили на Схід, близько ста ящиків залишили для активістів Майдану, а чотири ящики вирішили продати, щоб купити сигарет для наших бійців. Вони самі нас про це попросили", - розповіла Серебрякова.

За її словами, за два дні вона розпродала 72 банки тушонки, а 15 банок, які залишилися, "конфіскували" продавчині з ринку.

Розбороняти місцевих продавців і торговців довелося активістам Святошинської самооборони, які прибули на місце, а згодом і міліції.

"Люди, які торгували тушонкою, не мали при собі документів, навіть паспортів! Як вони можуть підтвердити, що гроші від проданих консервів пішли б для наших солдатів?" - обурився самооборонівець Володимир Кутя.

Заступник начальника з тилу батальйону "Самооборона" Руслан Бойко підтвердив, що Майдан отримав 7 тонн тушонки від небайдужих киян. Її вирішили відправляти на Східю

"Велику партію передали минулої п'ятниці, а консерви, що залишилися склали в наметі, який обладнали під продовольчий склад. Мабуть, звідти і "поцупили" ці чотири коробки. А самих продавців я взагалі бачу вперше", - сказав Бойко.

Міліціонери зібрали свідчення всіх учасників конфлікту, описали банки тушонки, що залишилися, склали протокол, а після і продавців, і тушонку передали самооборонівцям під розписку.

"Тушонку ми повернемо на склад. А цих торгашів покараємо по-своєму", - сказав Бойко. Яке покарання їх чекає, він не уточнив.

У міліції заявляють, що підстав для затримання торговців не було.

"Не можна затримати людей лише тому, що хтось назвав їх злодіями. Повідомлення про крадіжку тушонки з продовольчих складів Майдану в міліцію не надходило. Правоохоронці опитали всі сторони конфлікту, склали протоколи, а дані про цей злочин внесли до єдиного реєстру. Буде вестися перевірка, щоб з'ясувати, чи справді було скоєно злочин", - розповіли у столичній міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ