"Київтранспарксервіс" жаліється, що "люди у жилетках" відбирають його хліб


Останнім часом на вулицях Києва почастішали факти вимагання грошей за паркування авто псевдопаркувальниками.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації з посиланням на КП "Київтранспарксервіс".

За даними комунального підприємства, зловмисники одягають жилетки (салатові, зелені, інших кольорів), представляються працівниками "Київтранспарксервісу" і вимагають гроші за стоянку.

Зокрема, несанкціоноване паркування невідомими особами помічено біля ресторанів на вулицях Червоноармійській, Рогніденській, Московській, Гончара, бульварі Шевченка тощо, біля палацу "Україна", ринку "Ттроєщина" і універмагу "Дарниця", біля заїзду у Пасаж (вул. Заньковецької) тощо.

"Вимагання грошових коштів завжди супроводжується брутальною поведінкою, а також погрозами фізичної розправи та пошкодження авто. Дії цих осіб наносять значну шкоду правам та законним інтересам водіїв та автовласників Києва, негативно впливають на ділову репутацію комунального підприємства", - наголосили у "Київтранспарксервісі".

Комунальне підприємство попередило міліцію про псевдопаркувальників і закликає водіїв повідомляти про вимагання коштів псевдопаркувальниками.

Як відомо, проблема з паркуванням авто у столиці існує давно: законних парковок у місці небагато, а паркувальники деруть з водіїв гроші просто за місце на асфальті.

До того ж "Київтранспарксервіс", який збирає гроші за парковку просто на дорозі, а не обладнаних майданчиках, приховує свої прибутки та закупляє паркомати за ціною перевищеню у 15 разів. За махінації і тарифи "з голови" Державна інспекція з контролю за цінами оштрафувала "Київтранспарксервіс" у 2010 році на 43,5 (!) мільйона гривень.

Як відомо, 1 квітня 2012 року набуло чинності розпорядження Кабміну,згідно з яким стоянкою вважається тільки те місце, де встановлений паркомат.

Таким чином, на стоянки без паркоматів такими не вважатимуться, а отже, і брати гроші з автомобілістів ніхто не має права,

На тому, що за парковку без паркомата можна не платити, наголошували і юристи.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися за більш ніж 2 роки обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

У червні 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ