Борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" перевалив за 2,5 мільярда гривень



Фото dt.ua

Станом на 1 липня заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ сягнула понад 2 мільярди 561 мільйон гривень.

Як повідомляє прес-служба компанії, така ситуація виникла тому, що споживачі тепла заборгували ПАТ "Київенерго" більше 2 мільярдів 931 мільйона гривень.

"Зокрема, загальна сума заборгованості споживачів столиці за теплову енергію становить 1 мільярд 870 мільйонів гривень, а накопичена заборгованість по відшкодуванню різниці в тарифах перевищила 1 мільярд 61 мільйон гривень", - йдеться в повідомленні.

При цьому, житлово-експлуатаційні організації Києва станом на 1 липня заборгували за тепло 1 мільярд 59 мільйонів гривень.

"Серед них найбільшу заборгованість мають ЖЕО Шевченківського району – 218 мільйонів, Голосіївського району – 159 мільйонів, Подільського району – 118 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У "Київенерго" також відзначили, що борг відомчих установ та організацій, що фінансуються з держбюджету та з бюджету міста Києва, становить 779 мільйонів гривень.

Найбільшими боржниками за спожиту теплову енергію станом є установи освіти, які фінансуються з районних бюджетів міста Києва – 536,6 мільйона гривень та лікувальні установи, фінансування яких здійснюється з міського бюджету – 142,8 мільйона.

"Враховуючи ймовірність запровадження в Україні надзвичайного стану в енергетиці, а також нагальну необхідність проведення розрахунків за природний газ, "Київенерго" закликає боржників погасити борги за теплову енергію", - сказав гендиректор компанії Олександр Фоменко.

Як відомо, з 23 червня без гарячої води лишаються 754 будинки. Їм "Київенерго" відключила гарячу воду через борги ЖЕКів.

При цьому вирішення цієї проблеми "Київенерго" переклала на плечі сумлінних платників за компослуги.

За час відсутності у киян гарячої води столичним жителям нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів. 

24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчає більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ