Райради в Києві можуть з’явитися вже у вересні – депутат


Вибори до районних у Києві рад можуть відбутися вже на початку вересня.

Про це заявила депутат Київради від "Батьківщини" Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба депутата.

За її словами, постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування взяла до розгляду проект рішення про управління районами Києва, яким пропонується утворити в столиці 10 райрад.

Зокрема, Голосіївську (60 депутатів), Дарницьку (76 депутатів), Деснянську (76 депутатів), Дніпровську (76 депутатів), Оболонську (76 депутатів), Печерську (60 депутатів), Подільську (60 депутатів), Святошинську (76 депутатів), Солом′янську (76 депутатів) та Шевченківську (60 депутатів) районні ради.

"Якщо Київрада підтримає запропонований проект найближчим часом, то вибори до райрад можуть відбутися вже на початку вересня", - сказала Меліхова.

Водночас вона додала, що з метою економії бюджетних коштів, Київрада може проголосувати за проведення виборів райрад одночасно з черговими вборами до Київради у жовтні 2015 року.

Меліхова зауважила, що сьогодні керування містом відбувається фактично на 60% депутатами більшості Київради і мера. Жодне багатомільйонне місто світу не має такого обмеженого самоврядування, як у Києві. 

"Сьогодні для того, щоб поскаржитися депутату про безлад у під’їзді, треба шукати або одного зі 120 депутатів Київради (а він один на майже 50 тисяч киян). Районні ради Києва обираються з представництва – один депутат на приблизно на 3 тисячі киян. Отже, кожен із нас або житиме поруч із депутатом, або бачитиме його щодня і зможе вимагати вирішення особисто актуальних проблем", - підкреслила Меліхова.

Вона нагадала, що депутати райрад не отримують зарплат, для їхньої діяльності не передбачені кабінети і автомобілі, вони не мають оплачуваних помічників і консультантів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ