Кінофест "Відкрита ніч" пройде в ніч на 29 червня



У ніч з 28 на 29 червня на майданчику галереї "Арт причал" пройде національний фестиваль короткометражок "Відкрита Ніч".

Як повідомляють організатори, цього року  "Відкрита Ніч – Дубль 17" транслюватиметься одночасно на 24 майданчиках по усій території України, а також у столиці Польщі – Варшаві.

За словами президента та арт-директора фестивалю Михайла Іллєнка, увазі глядачів представлять більше 50 фільмів, повідомляє УНІАН.

Також Іллєнко повідомив, що на фестивалі буде і "13 майданівських фільмів".

Відкриття фестивалю відбудеться о 21.00 28 червня на майданчику галереї "Арт причал" поблизу Гаванського мосту (вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2).

Початок перегляду фестивальної програми – о 22.00.

О 04:00 29 червня – завершення програми фестивалю та нагородження переможців.  Вхід вільний.

Для довідки.  "Відкрита ніч" - фестиваль коротокометражного кіно, на конкурс приймаються роботи тривалістю до 30 хв. Жанрових обмежень не існує.

Фестиваль має на меті познайомити поціновувачів українського кіно із найцікавішими зразками професійних, дебютних та альтернативних кіно-відеоробіт вітчизняних кінематографістів за останній рік.

Фестиваль проходить традиційно наприкінці червня під відкритим небом.

Зазвичай це відбувалося на оглядовому майданчику літописної гори Уздихальниці поряд із Замком Річарда, що на Андріївському узвозі у Києві. Однак останніми роками "Відкрита ніч" вимушено змінювала  дислокацію через непридатність майданчика фестивалю з вини комунальних служб міста.

Протягом ночі глядачі дивляться приблизно 30-35 короткометражних (а також фрагментів повнометражних) фільмів. Оголошення переможців – з першими променями сонця.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ