Суд скасував землевідвід по Гостиному двору


Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про виділення землі забудовнику Гостиного двору під протиправну реконструкцію будівлі.

Відповідне рішення від 20 вересня 2012 року (№137/8421) більшості на чолі з Галиною Герегою оскаржували активісти, повідомляє захисник Гостиного двору, а нині столичний депутат Ігор Луценко.

"Тепер у компанії Януковського завгоспа Андрія Кравця "Укрреставрація" немає дозволу робити щось на цій ділянці землі, котра тепер знову у повному розпорядженні киян", - заявляє активіст у Facebook.

"Очікуємо, що Укрреставрація негайно звільнить дві вулиці на Подолі, де вони розмістили своє будівельне обладнання", - додає Луценко.

За його словами, тепер Київрада "буде просто зобов'язана скасувати своє рішення, як визнане неправомірним у суді".

"Очікуємо шалений спротив друзів Кравця у Київраді. Вітаємо усіх, хто бореться з нами за Київ!", - додає Ігор Луценко.

Як відомо, громада Києва довго відстоювала Гостиний двір у центрі Києва, на Подолі, аби його не реконструювали до непізнаванності, там активісти й противники забудови влаштували так звану "Гостинну республіку". Ще під час акцій протесту там сталася пожежа, тож реконструкції було не уникнути.

Втім, громаді пообіцяли не надбудовувати поверхів, а лише зробити ремонт і накрити будівлю куполом. Зараз "Гостиний двір" оточено парканом, ведуться роботи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ