Меліхова: У Київраду пройшла новітня будівельна мафія


Земельна комісія Київради не підтримала повернення Києву Гостинного двору та скасування  рішення щодо забудови на вул. Юності, 8-А.
  
Про це заявила голова тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень Київ, прийнятих від травня 2006 року Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба депутата.

Вона пояснила, що комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування не підтримала внесення до порядку денного засідання Київради 3 липня відповідних проектів рішень.

"У Київраду пройшла новітня будівельна мафія і сьогодні провладна більшість це продемонструвала. Перше голосування на земельній комісії показало ціну більшості новообраної Київради", - заявила депутат.

Вона додала, що питання найскандальніших забудов у столиці можна було б вирішити вже на ступній сесії Київради – 3 липня.

"Серед членів комісії, які виступали проти винесення названих проектів рішення на розгляд Київради були УДАРівці: Микитась (з 2010 керівник будівельної компані ї), Михайленко (колишній помічник депутата Київради від Блоку Черновецького), Левада (колишній член ПР, кум Василя Горбаля, радник екс-голови КМДА Олександра Попова), Непоп (директор КП "Житлоінвестбуд-УКБ"), Д.Гордон тощо", - відзначила Меліхова. 

У підсумку обговорення цих проектів, комісія прийняла рішення створити робочу групу з вивчення зазначених питань.

24 червня депутат Ігор Луценко повідомив, що Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про виділення землі забудовнику Гостиного двору під протиправну реконструкцію будівлі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ