Велосипедисти Києва дали Кличку 10 завдань


Асоціація велосипедистів Києва підготувала 10 завдань для нової влади столиці.

Про це йдеться на сторінці АВК у Facebook.

Активісти навіть визначили терміни виконання для всіх своїх вимог.

Так, у липні вони просять прибрати кіоски та парковку автомобілів з велодоріжок на Перемоги та Бажана і зобов’язати проектувальників при реконструкціях та будівництвах обов’язково враховувати велосипедний рух.

У серпні – зробити безпечні та зручні проїзди велосипедистів по Поштовій площі. А також організувати швидкий та безпечний проїзд велосипедистів на трьох мостах Києва (Метро, Московський, Патона), обладнати безпечні та зрозумілі заїзди і з’їзди з мостів, безпечний рух по мостах.

У вересні – призначити радника з велосипедних питань (cycling officer), який буде мати необхідні повноваження для розвитку велосипедної інфраструктури у Києві, і кандидатура якого буде погоджена з громадськістю. А також прийняти Велосипедну концепцію Києва до 2020 року, погодити її з громадськістю, включити належну частину у бюджет 2015 року.

У жовтні – забезпечити зручні місця для перевезення велосипедів у тролейбусах, трамваях, міській електричці, та зручні під’їзди з велосипедом до станцій і зупинок. А також створити криті безпечні велосипедні парковки і під’їзди до них біля 15 станцій метро (або всередині переходів метро) у 2015 році (сумарною місткістю 2500 велосипедів).

У листопаді – профінансувати проект пілотної велосипедної інфраструктури Дарницького району "СТАРТ" у 2015 році (20 мільйонів гривень).

Та у 2015 році - прийняти стратегію "Vision Zero" для міста Києва (мета: нуль загиблих велосипедистів внаслідок ДТП).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ