Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53a553649ea8a/
Українська правда
Київ

Лутковська: Переповнені морги загрожують Києву епідемією

21.06.2014  12:41

Столичні морги переповнені трупами невідомих та осіб без певного місця проживання, що загрожує місту епідемією.

Про це йдеться у відкритому зверненні уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської до мера Києва Віталія Кличка та депутатів Київради, повідомляє сайт омбудсмена.

"Стан у моргах на сьогодні створює епідеміологічну загрозу для міста і для їх працівників безпосередньо. До речі, протягом останнього часу двоє працівників моргів захворіли на туберкульоз", – зазначила Лутковська.

Згідно з повідомленням, у двох моргах Київського бюро судово-медичної експертизи, станом на 17 червня накопичилося 115 тіл невідомих померлих, тих, хто не має родичів чи тих, від кого родичі відмовились.

Так, у морзі №2 (вул. Петра Запорожця, 26) знаходиться 53 тіла, які вже підлягають терміновому похованню, і це не враховуючи тіл, які надійшли протягом останніх діб. У морзі знаходяться тіла деяких померлих з зими цього року.

До того ж у морзі через велику кількість небіжчиків не можуть увімкнути холодильник (він розрахованого на зберігання 14 тіл і через велику кількість трупів він може вийти за ладу).

"Морг № 2 з 19 червня припинив свою діяльність, а в разі несвоєчасного вирішення порушеного питання, ті ж наслідки через декілька днів чекають і морг №1 (вул. Оранжерейна, 9)", йдеться в повідомленні.

Луковська зазначає, що вказані небіжчики підлягають похованню за державний кошт спеціалізованими установами СКП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" та "Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство "Київський крематорій", однак через відсутність фінансування комунальні підприємства відмовляються ховати тіла.

"Останнє поховання було здійснено 29 квітня 2014 року, коли було поховано 17 тіл", - йдеться у зверненні.

"Протягом кількох днів Київ залишиться без судово-медичних моргів. Також хочу зазначити, що відповідно до їхнього статуту патологоанатомічним моргам заборонено прийом трупів, що померли поза межами лікарні", – зазначила омбудсман.

Зважаючи на викладені факти, Лутковська звернулась до Кличка та депутатів Київради із проханням вжити невідкладних заходів для вирішення проблеми. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.