Київрада хоче заборонити продаж алкоголю вночі


Київрада планує заборонити продаж будь-якого спиртного у всіх закладах торгівлі (крім кафе, ресторанів і барів) вночі – з 22:00 до 8:00.

Про це на своїй сторінці повідомляє спільнота Євромайдан.

Проект "Про обмеження вживання і продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива на території Києва" Київрада готується розглянути на наступному тижні. Заборонити нічний продаж планують з 1 вересня.

Згідно з документом, цілодобово не дозволять продавати алкоголь на розлив і під час масових заходів (виняток - пиво у пластиковій тарі).

Крім того, депутати думають заборонити продавати спиртне в кіосках і так званих наливайках - на літніх майданчиках, які не прив'язані до кафе і ресторанів.

"Торгівля алкоголем в нічний час сприяє зростанню алкоголізму та хуліганства, і з цим потрібно щось робити", - зазначив один з авторів проекту, ударівець Олесь Маляревич.

Якщо за проект проголосують, про це сповістять податкову, і міліція буде зобов'язана контролювати заборону, зокрема, проводячи спільні рейди з представниками КМДА.

Власники кіосків обурені такою ініціативою.

"Це все не боротьба з шкідливими звичками, а переділ ринку", - переконаний голова міської громадської організації "Київ-МАФ" Віктор Яковицький.

За його словами, пиво - це продукт природного бродіння, а не алкоголь. І якщо заборона на продаж алкоголю в кіосках справедлива, то забороняти торгувати пивом не варто.

Водночас супермаркети обмеження на продаж алкоголю лякають несильно.

"Звичайно, такі нововведення позначаться на доходах супермаркетів. Але таку постанову я підтримаю, вона правильна. Адже наша мета, щоб люди не купували алкоголь спонтанно, чи не дебоширили потім до ранку", - зазначив засновник торгової мережі "Фуршет", ударівець Ігор Баленко.

Однак він упевнений, що разом з обмеженням продажу алкоголю в супермаркетах має посилитися покарання за продаж алкоголю без ліцензії (зараз штраф - від 850 гривень до 3400 гривень з конфіскацією алкоголю і виручки) і в недозволеному місці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ