Перевізники: "Бориспіль" хоче віддати "Sky Taxi" "своїм людям"



Фото kbp.aero

Керівництво ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"" хоче передати автомобілі таксі колишньої державної служби "Sky Taxi" "своїм людям".

Про це йдеться в заяві голови правління ВГО "Українська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка до голови Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

За словами Антонюка, судячи з умов конкурсу та дій керівництва аеропорту, держпідприємство не має наміру проводити прозорий конкурс передачі в оренду 110 автомобілів "Хундай Соната".

Зокрема, Антонюк називає незаконним те, що ще до ліквідації служби "Sky Taxi", у маловідомій газеті "Час Київщини" було опубліковане оголошення про намір ДП "Бориспіль" здати в оренду 110 машин таксі.

Коли ж представники УТМА 29 квітня звернулися до керівництва "Борисполя" зі своїми пропозиціями щодо конкурсу оренди, то з’ясували, що "вже якась бориспільська компанія, яка зацікавлена взяти частину автомобілів в оренду, а протягом 2-3 днів буде оголошено конкурс та озвучено умови оренди таксі".

Однак станом на 16 червня представники УТМА так і не отримали жодної інформації про оголошення конкурсу.

Після того, як у газеті "Час Київщини" було повідомлено про наміри ДП "Бориспіль" передати в оренду 60 машин таксі, представники УТМА не змогли подати заявку на конкурс, бо приміщення, де мали приймати заявки, у визначений день було зачинене.

Однак кільком компанія УТМА вдалося подати заявки на участь у конкурс у приміщенні керівництва летовища.

"Така кулуарна та прихована організація конкурсу про намір передати в оренду державне майно, на наш погляд, є наміром керівництва ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" створити підґрунтя для можливих корупційних дій при передачі в оренду автомобілів якійсь конкретній маловідомій фірмі", - йдеться в заяві Антонюка.

Голова правління УТМА додав, що жодна з відомих їм компаній, що подала заявки на участь у конкурсі не отримала про нього інформації, однак пізніше дані про конкурс таки вдалося знайти. Але чомусь у розділі "Бібліотека" на сайті "Борисполя".

Також про наміри можливих корупційних дій свідчать і умови конкурсу.

"Керівництво, оголосивши новий конкурс, сформулювало нереальні, безпідставні та необґрунтовані умови конкурсу з метою недопущення легальних перевізників на таксі до обслуговування пасажирів "Борисполя" та збереження існуючих сьогодні корупційних схем щодо перевезення", - йдеться в заяві.  

Зокрема, серед умов є плата орендаря за використання інфраструктури аеропорту,  забезпечення цілодобової  та безперервної подачі автомобілів до визначених орендодавцем місць стоянки, надання орендарем гарантії належного виконання умов оренди у формі банківської гарантії на суму 1 мільйон гривень. 

Антонюк просить перевірити законність дій керівництва аеропорту та вжити заходів щодо захисту прав легальних перевізників.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ