Кличко: Ми не узурпували владу, нам її довірили кияни


Мер Києва Віталій Кличко спростовує заяви, що його партія узурпувала владу в столиці.

Про  він заявив 19 червня, повідомляє пре-служба "УДАРу".

"Кияни обрали мера, кияни обрали більшість депутатів до Київради від партії "УДАР". Представники політичної сили, від якої два депутати пройшло до Київради, зараз говорять, що "УДАР" узурпував владу. Вибачте, кияни нам довірили представляти їх інтереси", - сказав Кличко.

Він додав, що разом з владою він отримав і велику відповідальність.

"І через півтора роки нам потрібно буде звітувати перед ними, що ми зробили протягом цього терміну. Наша задача - показати ефективність, втілити в життя реформи і плани, щоби кожен киянин зміг відчути на собі позитивні зміни в столиці", - сказав Кличко.

Коментуючи процес формування постійних комісій Київради, мер Києва відзначив, що депутати самі вирішували, хто в якій комісії хоче працювати.

"Ніхто не може змушувати депутатів працювати в тій чи іншій комісії", - підкреслив Кличко.

Він додав, що зараз розпочав формування команди кризових менеджерів, які зможуть розпочати реформи у столиці.

"Найголовніше завдання – наповнення бюджету. За оцінками експертів, як мінімум третина столичного бюджету перебуває в тіні. Наше завдання - найближчим часом повернути ці гроші до бюджету", - зазначив Кличко.

Він наголосив, що всі рішення столичної влади повинні ухвалюватися публічно і прозоро, щоби кияни знали, як використовується бюджет, на яких підставах проводиться той чи інший конкурс або тендер.

Як відомо, раніше депутат Київради від "Батьківщини" Тетяна Меліова заявила, що провладна партія "УДАР" не дала можливості депутатам від інших політичних сил очолити хоча б одну з ключових комісій новообраної Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ