Гаряча вода з 1 липня подорожчає більш ніж на 70%



Фото podrobnosti.ua

З 1 липня у столиці зростуть тарифи на гарячу воду та опалення для населення.

Як повідомляє прес-служба "Київенерго", відповідне рішення прийняла Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг на засіданні 18 червня.

Зокрема, тарифи на послуги з централізованого постачання гарячої води встановлені на рівні 25,10 гривні за 1 куб. м (з ПДВ) за умови підключення сушки для рушників до системи гарячого водопостачання та на рівні 23,48 гривні за 1 куб. м (з ПДВ) за відсутності сушникосушників.

Тариф з централізованого опалення для абонентів житлових будинків, які обслуговує "Київенерго", встановлений на рівні 375,30 гривні за 1 Гкал (з ПДВ) при наявності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії та на рівні 9,22 гривні за 1 кв. м за місяць протягом опалювального періоду (з ПДВ) при відсутності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії.

"Звертаємо Вашу увагу, що тариф на послуги з централізованого опалення встановлений Комісією є сезонним та діє в опалювальний період", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, що наприкінці квітня поточного року НКРКП встановила з 1 липня 2014 року ПАТ "Київенерго" тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення на рівні 295,17 гривень/Гкал.

Зокрема, тариф на виробництво теплової енергії для ПАТ "Київенерго" становить 248,65 гривень/Гкал, на транспортування - 44,4 гривень/Гкал, на постачання - 2,12 гривень/Гкал.

Як пояснили в Комісії, рішення прийнято з метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня на виконання постанови Кабміну.  

За даними НКРКП, середньозважене підвищення тарифів на теплову енергію за сукупністю всіх підприємств по Україні становило 41%.

   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ