Бондаренко розказав, як чиновники брали лікарняні, щоб їх не звільнили


Недобросовісні або незаконно прийняті на роботу чиновники Київської міської адміністрації відсиджувалися на лікарняних, щоб їх не можливо було звільнити, а коли змінилася влада, повиходили на роботу.

Про це в інтерв’ю "Главкому" заявив голова КМДА Володимир Бондаренко.

Він додав, що зумів звільнити лише двох заступників, причетних до хабарництва.

"Двох тих заступників я вже звільнив, а третій до цього часу ховався на лікарняному. Зараз зрадів і вийшов – каже, прийшло дуже багато хороших людей, вони мене підтримають. Скільки їх зі схованок сьогодні повилазило! Дуже хворіє, сидить на лікарняному Зоріна Світлана. Андрій Вавриш, який незаконно був прийнятий на роботу в управління архітектури, бо не мав відповідної освіти. Таких з десяток можна нарахувати", - сказав Бондаренко.

"От вони ховалися, а тепер повиходили, дуже щасливі, що так сталося. Є такі фахівці, які кожного дня брали лікарняний – приходили на роботу і тут же йшли на лікарняний, щоб в цей день по закону я не міг їх звільнити", - додав він.

Бондаренко висловив сумнів, що нова Київрада зможе перевірити всі незаконні рішення старої влади і притягнути винних до відповідальності.

"Перспектива майже нульова. Я не такий тут мрійник і оптиміст, як ті, що обіцяють прийти, перевірити, хто як крав землю, і повернути її назад. Не дуже це вдається, як правило", - сказав він.

Бондаренко пояснив, що 2,5 тис ділянок, які свого часу були надані людям, досі не були оформлені, відповідно місто недоотримало 770 мільйонів на рік.

"А чому не йде (ця сума у бюджет – ред.) – тому що хабарники у КМДА сиділи і обдирали людей. Тобто той, хто отримав земельну ділянку в оренду або у власність, мусить сходити до трьох заступників голови КМДА і отримати у всіх візи. Ну, але це ж не просто – візи отримати… От вони і не йдуть, бо не хочуть нести чиновникам щось. І так воно все і висить – і місто "в нулях", і ті (хабарники) сидять", - підсумував Бондаренко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ