Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53994c331ebab/
Українська правда
Київ

Столична влада обіцяє підвищити безпеку відпочинку на воді

12.06.2014  09:44

У столиці підвищать безпеку умов відпочинку населення на водних об’єктах у зв’язку різким зростанням кількості загиблих на воді.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві Руслана Буханця, у 2013 році кількість потопельників становила 80 осіб, у цьому році на воді загинуло 25 осіб, 5 з них – з настанням купального сезону.

"Лише на свято Трійці потонуло троє людей. І ці всі три випадки сталися на не рекомендованих для купання зонах відпочинку", - додав він.

Буханець також наголосив, що у столиці розташовано 48 підприємств, установ та організацій, що надають послуги відпочинку населення на воді.

При цьому, лише на 7 об’єктах розміщені сезонні рятувальні пости, на 6 – укладені угоди на аварійно-рятувальне обслуговування та на 13 об’єктах проведено обов’язкове обстеження дна акваторії.

На інших об’єктах керівники не проводять профілактичні заходи щодо безпечного поводження людей на воді.

У зв’язку з цим КП "Плесо" доручено проводити оповіщення на пляжах та зонах відпочинку і рятувальних станціях, встановити інформаційні таблички на пляжах і зонах відпочинку, покращити матеріально-технічне оснащення аварійно-рятувальної водолазної служби, а також створити необхідну кількість недоторканого запасу паливно-мастильних матеріалів.

Крім того, "Плесо" разом із районними держадміністраціями має вирішити питання щодо заборони купання населення у водоймищах, які не ввійшли до переліку пляжів і зон відпочинку.

Також профільні служби посилять роз’яснювальну роботу та постійно проводитимуть профілактичну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо попередження нещасних випадків на воді.

Головне управління МВС у Києві виявлятиме дітей, які перебувають на території пляжів та водних об’єктах без супроводу дорослих, а водолазні служби "Плесо" та "КАРС" посилять контроль за безпечним поводженням на воді.

Департаменту освіти і науки доручено організувати роботу з навчання дітей плаванню на базі існуючих профільних закладів та на водних об’єктах міста.

Крім того, упродовж купального сезону  на водних об’єктах міста профільні служби постійно проводитимуть протималярійні, протикліщові, протилептоспірозні та санітарно-оздоровчі заходи, а також дератизаційні та дезінфекційні заходи в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах, об’єктах соціальної сфери та житлового фонду.

Довідка. Для реагування на надзвичайні події у Києві функціонує 4 рятувальні служби. Зокрема, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС у Києві, комунальна аварійно-рятувальна служба "Київська служба порятунку", громадська організація ТОВ "Рятвод" та Спеціалізована аварійно-рятувальна водолазна служба КП "Плесо".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.