На Позняках у будівельний котлован сповзла частину тротуару. ФОТО



Тротуар повзе у котлован

На Позняках, попри протести місцевих жителів, ​​продовжують будівництво торгового комплексу, який спроектувала майстерня Олександра Бабушкіна, сина екс-головного архітектора Києва Сергія Бабушкіна.

Нещодавно у котлован на будівництві сповзла частина тротуару, а перехід, що веде до метро, ​​заливає дощовою водою, пише "Сегодня".

Крім того, забудовник вирубав ялинки, які раніше росли на території розв'язки.

Місцеві жителі обурюються, але вдруге зносити паркан не поспішають.

"Це марно! Все вирішують гроші. У нас ніхто не питав, чи потрібен нам ще один торговельний комплекс – адже в радіусі 50 метрів їх три! Боїмося, що скоро і дорога в котлован сповзе", - розповів місцевий мешканець Сергій Паламарчук.

Натомість Олександр Бабушкін нічого страшного в будівництві не бачить.

 

"Біля "Позняків" ми спроектували маленький одноповерховий торговий комплекс - на 2,4 тисячі кв. м. Там вже залита бетонна основа, встановлені колони і зводиться перекриття першого поверху. На Позняках у нас все законно і нічого не завалиться", - запевнив архітектор.

Замовник будівництва стверджує, що земельну ділянку вони отримали в 2011 році абсолютно легально.

 

"У нас є договір оренди на 10 років. Цільове призначення – будівництво торгових приміщень. Ми отримали всі дозвільні документи. За знесення зеленого газону заплатили місту компенсацію – близько 300 тисяч гривень. Проект дався важко через близькість до станції метро – нам довелося ставити будівлю на палі, щоб уникнути вібрацій", - заявили у компанії.

Забудовник запевняє, що новий торговий комплекс дуже потрібний.

 

"Тут будуть торгувати товарами першої необхідності. Зараз ми ведемо переговори про здачу в оренду площ під спортзал і дитячий розважальний центр. Також є охочі відкрити тут ресторан і аптеку", - говорять в компанії.

Комплекс планують відкрити у кінці жовтня - початку листопада цього року. До цього часу обіцяють відремонтувати зливостоки, щоб водою не заливало підземний перехід до метро.

 

Як відомо, у жовтні минулого року, коли територію біля метро обнесли парканом і повідомили про нове будівництво, кияни знесли огорожу і стали вимагати зупинити забудову.

 

Тоді екс-заступник голови КМДА Михайло Кучук запевнив жителів, що роботи ведуться незаконно, і влада це будівництво заборонить.

Однак за час розглядів забудовники вже залили майданчик бетоном, забили палі і почали зводити перший поверх.

Фото Сегодня

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ