"Київенерго" залишить без світла низку вулиць Києва



Фото autonews.autoua.net

Низка вулиць у п’яти районах столиці залишаться без освітлення через борги "Київміськсвітла" перед "Київенерго".

Як повідомляє пре-служба "Київенерго", компанія змушена відключити від електропостачання об’єкти КП "Київмськсвітло", бо заборгованість підприємства сягнула понад 38,3 мільйона гривень.

"У зв’язку із критичною заборгованістю ПАТ "Китївенерго" 11-12 червня змушене відключити об’єкти "Київміськсвітла", які забезпечують вуличне освітлення по вул. Космонавта Комарова у Солом’янському районі, вулицям Симиренка, Якуба Колоса, Кільцевій дорозі у Святошинському районі, вул. Леніна та пр. Григоренка у Дарницькому районі, вул. Закревського у Деснянському районі, вул. Мате Залки у Оболонському районі столиці", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголосили, що у встановлені терміни та згідно з чинним законодавством повідомляли про заплановані відключення об’єктів "Київміськсвітла".

"Борг столичних споживачів за спожиту електроенергію на початок червня поточного року сягнув 845 мільйонів гривень. "Київміськвітло" є одним із найбільших боржників за електропостачання. Ми змушені йти на крайні заходи та відключати об’єкти цього підприємства", - наголосили у компанії.  

""Київенерго" розуміє, що відключення об’єктів, які забезпечують вуличне освітлення міста, може нести небезпеку для мешканців та гостей столиці, тому закликає керівництво КП "Київміськвітло" негайно сплатити заборгованість за спожиту електроенергію та відновити поточні розрахунки", - заявив директор СВП "Київські електричні мережі" "Київенерго" Олександр Топал.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ