Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53917df088ee1/
Українська правда
Київ

"Київенерго" закликає ЖЕКи погасити борги, бо можуть перекрити газ

06.06.2014  11:38

ПАТ "Київенерго" закликає ЖЕО, ОСББ та бюджетні організації столиці погасити заборгованості за теплову енергію через загрозу припинення поставок газу на ТЕЦ компанії.

Як повідомляє прес-служба компанії, йдеться про 970 мільйонів гривень, які треба погасити до 1 липня.

""НАК"Нафтогаз" неодноразово попереджала "Київенерго" про можливе припинення подачі газу для вироблення теплової енергії та необхідність сплатити заборгованість, яка станом на 1 червня 2014 року становить 2 мільярди 621,6 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" зазначили, що домовилися з "Нафтогазом" про погашення боргів двома траншами: 50% до 1 липня, залишок – до 1 жовтня.

"Основною складовою боргу перед "Нафитогазом" є заборгованість споживачів перед "Київенерго" за теплову енергію. Борг за тепло житлового сектора Києва становить 1 мільярд 131,1 мільйона гривень, установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету – 51,8 мільйона гривень, а установ та організацій, що фінансуються з міського та районних бюджетів – 740,1 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

За словами директора СВП "Київські теплові мережі" компанії "Київенерго" Євгена Глушака, накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці.

"Тому ми змушені йти на крайні кроки. Для того щоб не відключати всіх споживачів від тепла і увійти в опалювальний сезон, компанія почне відключення боржників по всьому місту", – сказав Глушак.

Водночас він додав, що компанія розуміє складну економічну ситуацію в країні і згодна реструктуризувати наявну заборгованість, але має отримати гарантії 100% оплати поточних платежів та погашення накопиченої за попередні періоди заборгованості.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.