"Київенерго" закликає ЖЕКи погасити борги, бо можуть перекрити газ


ПАТ "Київенерго" закликає ЖЕО, ОСББ та бюджетні організації столиці погасити заборгованості за теплову енергію через загрозу припинення поставок газу на ТЕЦ компанії.

Як повідомляє прес-служба компанії, йдеться про 970 мільйонів гривень, які треба погасити до 1 липня.

""НАК"Нафтогаз" неодноразово попереджала "Київенерго" про можливе припинення подачі газу для вироблення теплової енергії та необхідність сплатити заборгованість, яка станом на 1 червня 2014 року становить 2 мільярди 621,6 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" зазначили, що домовилися з "Нафтогазом" про погашення боргів двома траншами: 50% до 1 липня, залишок – до 1 жовтня.

"Основною складовою боргу перед "Нафитогазом" є заборгованість споживачів перед "Київенерго" за теплову енергію. Борг за тепло житлового сектора Києва становить 1 мільярд 131,1 мільйона гривень, установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету – 51,8 мільйона гривень, а установ та організацій, що фінансуються з міського та районних бюджетів – 740,1 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

За словами директора СВП "Київські теплові мережі" компанії "Київенерго" Євгена Глушака, накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці.

"Тому ми змушені йти на крайні кроки. Для того щоб не відключати всіх споживачів від тепла і увійти в опалювальний сезон, компанія почне відключення боржників по всьому місту", – сказав Глушак.

Водночас він додав, що компанія розуміє складну економічну ситуацію в країні і згодна реструктуризувати наявну заборгованість, але має отримати гарантії 100% оплати поточних платежів та погашення накопиченої за попередні періоди заборгованості.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ