"УДАР" насамперед хоче перевірити рішення попередньої влади


Київрада має намір створити контрольну комісію для перевірки рішень попередньої міської влади.

Відповідне питання буде внесено на розгляд сесії 6 червня, заявив депутат фракції "УДАР" у Київраді Андрій Странніков, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, планується перевірити, в першу чергу ті рішення, які були ухвалені після 2 червня 2013 року.

"Ми вважаємо, що Київрада своє існування припинила ще тоді, а фракції "УДАР" і "Батьківщина" не брали участь в жодній так званій сесії Київради. Але сесії відбувалися, на них щось голосувалося, якісь рішення ухвалювалися і підписувалися. Саме це зараз стане питанням перевірки", - сказав Странніков.

За його словами, також обов’язково будуть перевірені на законність рішення щодо виділення земельних ділянок у місті.

"Безумовно, ті землі, які були незаконно відчужені, мають бути повернені київській міській громаді – через рішення Київради, через судові рішення, через прокурорське реагування – іншого способу все одне немає", - наголосив депутат.

Станніков також додав, що найближчим часом Київрада наполягатиме на внесенні Верховною Радою змін до Бюджетного Кодексу щодо повернення місту права розпоряджатися податком на доходи фізичних осіб.

"Ці недоотримані бюджетом міста 8 мільярдів гривень повинні повернутися до міського бюджету. У першу чергу Києву потрібно повернути його фінансову самостійність", - підсумував депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ