Розв’язку на Шулявці реконструюють по-новому


У Києві розробили новий варіант реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги і вулиці Гетьмана (Шулявка).  

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник Служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш, повідомляє сайт Департаменту.

Вавриш розповів, що інженери розробили новий варіант рішення, який здатний пропускати в 1,5 рази більше машин і коштує в 1,5 рази дешевше, ніж попередній.

Новий проект також не вимагає знесення будинків на площі і повинен звільнити додаткове місце для нового парку.

Чиновник наголосив, що реконструкція Шулявської розв'язки є пріоритетним проектом для Києва, бо місто має величезні втрати від того,  що люди не можуть проїхати через Шулявку.

 

"На мою думку, витрати на Шулявську розв'язку, навіть з бюджету міста, окупилися б за 5-6 років , це не надто великий показник для витрат на транспорт", - зазначив Вавриш.

Як відомо, проект реконструкції розв’язки на Шулявці затвердили ще у жовтні 2008 року. Тоді його оцінили у 300 мільйонів гривень.

Проект передбачає реконструкцію існуючої транспортної розв'язки з будівництвом естакади. Також проектом пропонується розширити дорожнє полотно з п'яти до восьми смуг,  реконструювати два підземні пішохідні переходи з будівництвом ліфтових підйомників.

Однак, реконструкції заважає один з корпусів заводу "Більшовик", тож його пропонується знести.

Згодом у Київській міськадміністрації повідомили, що вартість проекту зросла уже до 400 мільйонів гривень, і що реконструкцію планують розпочати у 2015 році.

Але у березні 2014 року у Департаменті містобудування та архітектури КМДА заявили, що реалізація старого проектного рішення будівництва розв’язки на Шулявці неможлива.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ