Тонкощі при заскленні балконів ℗

31.05.2014  12:01 __ На правах реклами

Будь-який тип балкону являється вагомим елементом будівельної споруди. Для виготовлення балконів використовується бетон, або залізобетон. Для того щоб балкон був затишним для господарів, необхідно потурбуватись про його засклення. В даному напрямку працює велика кількість будівельних організацій та майстерень. Тому зробити балкон під ключ можливо в будь-який зручний момент.

Після засклення балкону Ви помітите одразу декілька покращень. По-перше, покращаться температурні показники в квартирі, так, як будуть суттєво знижені втрати тепла. По-друге, за рахунок затишного балкону збільшиться житлова площа всієї квартири. По-третє, приміщення буде краще захищене від шуму та пилу. Однак не в усіх будинках дозволяється засклення балконів і лоджій. Це пов’язано з тим, що збільшення навантаження негативно впливає на стан всієї забудови або з архітектурними вимогами.

Стандартне засклення балконів є найбільш доступним. Воно являє собою монтаж металопластикових конструкцій (інколи дерев’яних або металевих) по периметру балкону або лоджії. Рами мають глухі частини і ті, які відчиняються з однокамерним склопакетом, або з моно-склом. Треба пам’ятати, що рами з одним склом (моно-склом) непогано ізолюють звук і захищають від осадів, однак, мають великі втрати тепла. Температура повітря буде вище атмосферної всього на 5 °С. Стіни балкону або лоджії повинні бути зашиті спеціальними матеріалами: пластиковою або дерев’яною вагонкою, сандвіч-пенелями і т. ін..

Окрім стандартного варіанту існує, і так зване євро засклення, яке має багато особливостей. При даному заскленні встановлюються вікна з великим коефіцієнтом опору теплопередачі (металопластикові, наприклад REHAU Euro 70 або алюмінієві з терморозривом). Найчастіше в центральній частині балкону знаходяться стулки з можливістю не тільки повороту, а й нахилу. Закріпивши конструкції їх герметизують пінним швом, або іншими герметиками. Після засклення виконується утеплення всього балкону, також виконується гідро- і пароізоляція стін. Після закінчення монтажних робіт, і коли балкон повністю ізольований від зовнішнього середовища – саме час подумати про опалення балкону. Для опалення балкону найчастіше використовується тепла підлога, або стаціонарні прилади: калорифер, електрокамін, кондиціонер.

За матеріалами сайту http://www.стройдом.com.ua/.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ