Київська влада передумала будувати метро на Троєщину


Київська влада має намір почати будівництво швидкісного трамвая в напрямку житлового масиву "Вигурівщина-Троєщина" замість будівництва четвертої гілки метрополітену.

Про це сказав голова Київміськадміністрації Володимир Бондаренко в інтерв'ю Українським новинам.

Він зазначив, що будівництво транспортної артерії убік житлового масиву "Троєщина" необхідно, проте будівництво метрополітену вимагає великих коштів.

"Разом з тим в 4 рази дешевше побудувати швидкісний трамвай нового покоління. Львів випускає абсолютно тихі, 5-вагонні трамваї. Ми домовилися, що розробимо проектний варіант такого транспортного потоку, і він нам доступніший за коштами", - наголосив голова Київміськадміністрації.

Як зазначив Бондаренко, трамвайні лінії у свій час були зняті непродумано, депо знищені, і тому необхідно планувати транспортні потоки так, щоб закрити їх різними видами транспорту.

Він додав, що 40% перевезень у Києві здійснюються маленьким мікроавтобусами, а перевізники працюють на межі фінансових можливостей: паливо дороге, рухомий склад практично знищено.

Бондаренко наголосив, що будівництво транспортного потоку буде здійснюватися за оптимальною ціною.

Як повідомлялося, у січні виконуючий обов'язки голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко виступив за виділення коштів з бюджету Києва в 2014 році на будівництво четвертої гілки метрополітену в напрямку житлового масиву "Вигурівщина-Троєщина

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ