Директора Київського зоопарку попросили написати заяву на звільнення


Спеціально створена комісія, до якої увійдуть представники громадськості, розслідуватиме корупцію у Київському зоопарку.

Про це повідомив директор департаменту міського благоустрою Сергій Садовий, пишуть Українські новини.

У понеділок громадські активісти пікетували Печерську райдержадміністрацію і вимагали звільнити гендиректора зоопарку Євгена Кирилюка і його заступника Ірину Хоменко.

Садовий вийшов до пікетувальників і розповів, що Кирилюку вже запропоновано написати заяву про звільнення.

Представники громадськості повідомляють, що це не останній пікет у рамках кампанії за нормальні умови утримування тварин у зоопарку.

У повідомленні прес-служби співтовариства вільних журналістів "Природа передусім"

сказано, що невиконаною залишається вимога громадських організацій припинити підготовку до будівництва в зоопарку океанаріуму, у якому фірма "Подих природи" планує утримувати дельфінів, занесених у Червону книгу.

Як відомо, у серпні 2013 року керівництво Київського зоопарку і ТОВ "Подих природи" підписали договір про спільну діяльність щодо перепрофілювання об'єкта "Будівництво павільйону людиноподібних мавп в океанаріум".

"Замість занедбаного приматника в Київському зоопарку з'явиться сучасний океанаріум - унікальний і єдиний такий комплекс у Києві й Україні, що об'єднає акваріуми, тераріум, екзотаріум, дельфінарій і пінгвінарій", - повідомив тоді голова ради засновників мережі дельфінаріїв "Немо", голова наглядової ради ТОВ "Подих природи" Андрій Кисловський.

Завершити реконструкцію компанія планувала за два роки, інвестувавши в проект близько 70 млн гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ