У районі Поштової майже всі вулиці стануть односторонніми КАРТА


У районі Поштової площі майже всі вулиці стануть односторонніми для проїзду машин.

Про це розповів автор проекту реконструкції, головний спеціаліст департаменту містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації Віктор Петрук, передає "Комерсант-Україна".

"У пішоходів на Подолі буде перевага. Пішохідні переходи будуть підняті на рівень тротуару і виглядатимуть як широкі лежачі поліцейські, тому автомобілі завжди будуть змушені скидати швидкість перед тим, як їх проїхати. Дві третини перехресть на Подолі будуть обладнані такими переходами", - зазначив він.

За його словами, майже всі подільські вулиці стануть односторонніми для проїзду машин.

 

Двосторонніми залишаться вулиці Набережно-Хрещатицька і Володимирський узвіз, вулиця Ярославська до вулиці Почайнинській та частину вулиці Братській - від Іллінської до Борисоглібської.


"Це призведе до збільшення пропускної здатності та підвищення швидкісного режиму. Зараз у час пік середній швидкісний режим 6,8 км/год, після реорганізації він зросте до 20 км/год", - пояснив Петрук.


На Подолі стане менше світлофорів, уточнив він: "Один світлофор залишиться на перехресті вулиці Братській та Андріївської, чотири світлофора з семи залишиться на Верхньому і Нижньому валах і ще один світлофор - на примиканні Гаванського мосту до Набережно-Хрещатицької".


Планується побудувати перехоплючий паркінг на 300 машиномісць і розмістити його на дебаркадері, пришвартованому між вулицями Андріївська та Іллінська.


Передбачається організувати дві пішохідні зони в районі Іллінської церкви та на Контрактовій площі.


Пішохідною стане половина вулиці Сагайдачного - на ділянці від Контрактової площі до перехрестя з вулицею Андріївською. Від вулиці Андріївської до Поштової площі буде організовано односторонній автомобільний рух у дві смуги. Тротуари будуть розширені за рахунок ліквідації двох з чотирьох існуючих на цій вулиці смуг руху.

Реалізувати проект реконструкції Подолу планується за три роки. Його орієнтовна вартість складе 400-500 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ