Вшанування чудотворного образу Божої Матері в Києві

22.11.2013  09:00 __ На правах реклами


22 листопада православні християни святкують день вшанування чудотворного образу Божої Матері "Скоропослушниця".

З нагоди свята у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва о 9 годині ранку відбудеться святкова Божественна літургія, котру звершить Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет у співслужінні архієреїв та духовенства.

З появою списку (точної копії) чудотворного образу Божої Матері "Скоропослушниця" свято стало одним із найшанованіших серед прихожан не тільки Свято-Володимирського кафедрального собору, але й віруючих з усієї України.

У червні минулого року список Чудотворного образу було передано Андрієм Мацолою в дар Святійшому Патріарху Київському і всієї Русі-України Філарету, а 22 листопада 2012 р., у день свята вшанування ікони, її було встановлено до спеціально виготовленого на замовлення "Першої приватної броварні" кіоту у Володимирському кафедральному соборі.

Ікону Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця" привезли в Україну з грецького монастиря Дохіар (Docheiariou) зі Святої гори Афон. Чудотворний список написано монахом у Дохіарській обителі на молитовну пам'ять та допомогу в богоугодних справах.

"Інколи Господь посилає Церкві людей, які творять добрі справи, людей-меценатів.

Так, в день великого християнського свята – Зішестя Святого Духа на апостолів – Трійцю, ми сподобились отримати список чудотворної ікони Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця" – образ, який має свою давню історію та прославився багатьма чудесами", – говорить Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет. – "Це єдина із сотень ікон Пресвятої Владичиці , іменування якій дала сама Божа мати, мовивши –"Відтепер ця ікона Моя буде називатися "Скоропослушницею" тому, що швидку всім тим, що приходять до неї, буду являти милість і скоро буду слухати їхні прохання"

 

Появу ікони Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця" старці монастиря відносять до часів св. Неофіта, засновника монастиря у Х ст. Фарби на ній, хоч і втратили свою яскравість, але не настільки, як можна було б очікувати через вік ікони.

Слід зазначити, що список чудотворної ікони має ті самі властивості, що й оригінал. Про це свідчять сотні вірян, які щодня приходять з молитвою до ікони Богородиці "Скоропослушниці".

Тож і сьогодні, преклоняючи коліна перед списком Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця", слід просити благодатної допомоги в прийнятті правильного рішення та зцілення від тілесних та душевних недуг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ