Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5285f62588565/
Українська правда
Київ

Киян попередили, що якість води у крані може погіршитись

15.11.2013  11:23

"Київводоканал" попереджає про можливе погіршення якості питної води у столиці через потрапляння зливових вод із міста Вишгорода у річку Дніпро.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "АК "Київводоканал".

Згідно з повідомленням, 13 листопада фахівці комунальної служби виявили факт проведення будівельних робіт поряд зі штучною водоймою, призначеною для відстоювання дощової води міста Вишгород.

Після обстеження території та спілкування з представником виконавця робіт з’ясувалося що розкопки проводяться згідно з проектом, погодженим з відповідними організаціями міста Вишгород і Київської області, в тому числі з водоканалом Вишгорода.

Проект передбачає прокладку трубопроводу для пониження рівня води у зливовій водоймі з влаштуванням восьми колодязів та шести фільтрів на виході з озера з подальшим скидом умовно очищеної води в річку Дніпро, нижче за течією якої розташовані водозабірні споруди Дніпровської водопровідної станції, яка забезпечує питною водою третину мешканців міста Києва.

Зазначений проект ані з "Київодоканалом", ані з Екологічною інспекцією не узгоджувався. Також відсутня інформація щодо здатності запроектованих фільтрів очищувати воду до безпечного рівня.

Комунальники зазначають, що дощова каналізація Вишгорода не має очисних споруд, а дощові води накопичуються у штучному озері-накопичувачі, поряд з яким і проводяться зазначені роботи.

Фахівці "Київводоканалу" дослідили проби води з озера та з’ясували, що ступінь забруднення, особливо бактеріологічного, перевищує усі допустимі норми.

Таким чином, потрапляння значної кількості дощових вод зі зливової водойми у Дніпро може призвести до перебоїв у роботі ДнВС, погіршення якості питної води у районах, які забезпечуються водою з цієї станції, та взагалі до зупинки водозабору і, як наслідок, розбалансованості роботи всієї системи централізованого водопостачання Києва.

"Київводоканал" звертає увагу, що загрозлива ситуація у Вишгородському районі складається вже не вперше.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.