У березні в Києві почнуть будувати багаторівневі паркінги


На сесії Київради, яка відбудеться 13 листопада, депутати розглянуть 8 питань з облаштування стоянок, серед яких - 4 багаторівневих на Оболонському проспекті на перетині з вулицею Героїв Дніпра; 3 відкриті стоянки на проспекті Григоренка, на вулиці Крайній біля вул. Сабурова та на перетині вулиць Ахматової і Ревуцького.

Крім того, планується будівництво підземного перехоплюючого паркінгу на проспекті Глушкова , 1. У цілому під зведення цих парковок хочуть виділити 7,63 га землі, пише "Киев. Сегодня".

Як повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк, 4 багаторівневих паркінгу - це інвестпроекти, до їх будівництва можна буде приступити вже в березні.

"Ухвалить рішення Київрада, потім вони оперативно будуть представлені на інвесткоміссію для залучення інвесторів. Далі інвестор запропонує докладний проект будівництва, і вже в березні можна буде починати", - розповів Костюк. Тоді ж стане відома вартість будівництва паркінгів.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, є й інші проекти будівництва стоянок, які будуть фінансуватися не лише за гроші інвесторів, а й за рахунок міста, оскільки не всі проекти привабливі для бізнесу.

"Проектів з будівництва багаторівневих паркінгів у міста багато. Не на всі з них інвестор готовий вийти, оскільки має бути комерційна складова (враховується місце розташування , потенційний потік автомобілів). Де є така можливість, буде заходити інвестор, де проект довгострокової окупності і не привабливий для бізнесу - місто буде самостійно фінансувати за рахунок коштів, закладених в програму соцекономрозвитку на наступні роки", - пояснив Крамаренко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ