Новорічну ялинку привезуть на Майдан вже наступного тижня


Вже 5 листопада на Майдан Незалежності привезуть новорічну ялинку, яка зараз в розібраному вигляді зберігається в галереї "Лавра".

Про це пише газета "Сегодня".

Новорічне дерево повинні зібрати до 19 грудня - до святкування дня Святого Миколая.

Як повідомлялося, на Майдані поставлять ту саму ялину, яка тішила киян минулого року.

 

Зовнішній вигляд дерева, однак, може трохи змінитися, зазначає видання. У компанії, яка його створювала, пропонують удосконалити зовнішній вигляд, додавши світлові елементи.

"Ми хотіли б зробити їй яскраву верхівку висотою близько трьох метрів, яка буде періодично складатися і розкладатися, постійно змінюючи зовнішність ялинки. Навколо гілок плануємо запустити механічного Діда Мороза, який літатиме на санях, запряжених оленями. Має вийти справжнє шоу!", - повідомив директор компанії Анатолій Фостик.

В ілюмінацію хочуть додати нові кольори - символіку Євросоюзу.

Правда, поки невідомо, скільки коштуватиме таке задоволення, - остаточні підрахунки обіцяють зробити після того, як столична влада дасть згоду на оплату. Орієнтовно знадобиться близько мільйона гривень.

Правда, в КМДА не виключають, що зміни в зовнішньому вигляді ялинки будуть куди скромнішими.

До ялинки, яку 5 листопада привезуть на Майдан, приставлять охорону, оскільки ще невідомо, хто буде її збирати.

Днями мерія оголосила тендер із залучення фірм, готових зібрати 38- метрову ялинку на Майдані.

Заступник директора департаменту культури КМДА Євген Бондар повідомив, що віддадуть перевагу компанії, яка зможе швидко змонтувати новорічну красуню.

Правда, місто з минулого року винне близько 70 тисяч гривень за обслуговування дерева.

До речі, на найближчу сесію Київради мають винести питання про передачу ялинки на баланс міської влади. Зараз вона належить благодійному фонду, що сплатив за неї більше 3-х мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ