Вулиця Сагайдачного стане наполовину пішохідною ІНФОГРАФІКА


До наступного Дня Києва вулиця Сагайдачного стане наполовину пішохідною.

Це передбачено планом реконструкції Подолу, який затвердив голова КМДА Олександр Попов, повідомляють "Вести".

"Вже цього року розпочнуться роботи з заміни інженерних мереж у частині вулиці Сагайдачного, яка стане пішохідною. Також постараємося частково провести роботи з благоустрою. А мета у нас - зробити Сагайдачного пішохідною вже до Дня Києва", - повідомив Попов.

 Інфографіка "Вести"

Від ідеї перекривати вулицю повністю відмовилися, щоб уникнути проблем з рухом транспорту. Пішоходам віддадуть ділянку від Гостиного двору до вулиці Андріївської.

На ділянці від вулиці Андріївської до Поштової площі, яку залишать для проїзду, буде односторонній рух, а сам тротуар з боку фунікулера розширять до 12 метрів.

"Найбільш проблемний світлофор на перехресті Боричевого та Володимирського узвозів ми ліквідуємо, за рахунок чого автомобілі з боку Європейської площі почнуть рухатися безперервно", каже автор транспортної схеми Віктор Петрук.

Надалі всі вулиці Подолу стануть односторонніми, обіцяють у КМДА.

Також планується збільшити кількість місць для парковок.

Пішохідні переходи пуднімуть до рівня тротуару, так що вони нагадуватимуть на дорозі широкі "лежачі поліцейські", - говорить Петрук.

Щоб збільшити пропускну здатність Верхнього і Нижнього Валів, трамвай пустять іншим маршрутом.

"Кінцева зупинка збережеться на вулиці Спаській, але напрямок руху трамвая буде змінено. В результаті він не буде заважати автомобілям і навпаки" - зазначає Петрук.

Повністю транспортну схему обіцяють реалізувати протягом двох років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ