Суд зобов’язав експлуатанта "Міської електрички" віддати борг залізниці


"Київпастранс" має виплатити Південно-Західній залізниці понад 30 мільйонів гривень заборгованості за експлуатацію та ремонт поїздів "Міської електрички".

Відповідне рішення ухвалив Господарський суд м. Києва, у повному обсязі задовольнивши позов прокуратури Києва, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Встановлено, що у 2009 році між комунальним підприємством та Державним територіально-галузевим об’єднанням "Південно-Західна залізниця" укладено договір про організацію перевезень пасажирів залізничним транспортом за маршрутом Троєщина - Київ - Петрівка. 

За умовами договору залізничники з використанням власної транспортної інфраструктури та рухомого складу здійснюють перевезення пасажирів, а "Київпастранс", у свою чергу, фінансує ці послуги, а також поточне технічне обслуговування проекту. 

Проте, як з’ясувалося у ході перевірки, в порушення умов договору з грудня 2011 року по жовтень 2012 року комунальне підприємство не сплачувало кошти за надані залізницею послуги, заборгувавши загалом понад 36 мільйонів гривень. 

"Варто зазначити, що невиплата цих коштів поставила під загрозу безперебійне та безпечне функціонування міського електропоїзда, послугами якого щоденно користуються близько 25 тисяч пасажирів", - уточнили у прес-службі.

 
"Оскільки ще під час судового розгляду справи комунальне підприємство добровільно відшкодувало близько 6 мільйонів гривень, суд, задовольнивши вимоги прокуратури, постановив стягнути на користь залізничників решту заборгованості у розмірі понад 30 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ