Софіївську Борщагівку перетворять на місто?


Києво-Святошинська райрада проголосувала за включення 713 га землі в межі села Софіївська Борщагівка.

Про це заявив голова Києво-Святошинської районної організації партії "УДАР" Костянтин Бєдовий, наголошуючи, що голосування пройшло з порушенням всіх норм.

За його словами, Генеральний план села, відповідно до якого планується зміна меж Софіївської Борщагівки, не був презентований територіальній громаді та не пройшов відкритого і прозорого громадського обговорення.

Мінімальна ринкова вартість цих земель сягає сотень мільйонів доларів, що пояснює конспіративність дій місцевої влади, вважає місцевий депутат.

"Суть земельної оборудки полягає у тому, що без врахування думки громади новим Генеральним планом із села з населенням 8,5 тис. мешканців намагаються зробити місто з населенням 105 тис. жителів та узаконити усі будівельні об’єкти, побудовані на сільськогосподарських угіддях. При цьому інтереси мешканців Софіївської Борщагівки фактично не враховуються, адже не будуються дороги, нові інженерні мережі, об’єкти соціальної інфраструктури", - каже Бєдовой.

"Прийняте рішення суперечить Генплану розвитку міста Вишневе. Цікаво, з якої причини міський голова Вишневого, зраджуючи права та інтереси громади, підписав розмежування меж із Софіївською Борщагівкою? Чи не отримав неправомірної вигоди найбільший забудовник сільськогосподарських земель Києво-Святошинського району – Олександр Журба, голосуючи як депутат районної ради за введення вже забудованих ним земель до меж села? Таким чином територія Софіївської Борщагівки збільшується у кілька разів, порівняно із містом Вишневе, яке претендує на статус міста обласного значення", – зауважив депутат від "УДАРу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ